Om sund resurs

"Om du tror att du kan,
eller att du inte kan så får du rätt."


Min vision är en värld där allas kreativitet har en plats. En värld där vi stödjer varandra att spränga egna gränser, göra medvetna val och ta modiga steg. Därför arbetar jag med ledarskap, kommunikation och verksamhetsutveckling.

Jag startade sund resurs år 1999, med namnet som en anspelning på mitt efternamn men också för att jag, tillsammans med associerade konsulter, ville komma in som fräscha, sunda resurser för att verkligen tillföra värde i utvecklingsprocesser. Nu, mer än 20 år senare, har jag fortfarande samma syfte och ledstjärna: Att stärka människor och företag att släppa fram sin inneboende kreativitet, glädje och energi för att på egen hand och tillsammans forma härliga, hållbara och meningsfulla liv och verksamheter.

Vem är jag?

Jag är en pragmatisk strateg och idéutvecklare som är grundad i både det mänskliga och affärsmässiga. Jag är övertygad att förändring måste ske inifrån och att struktur och kultur måste gå hand i hand för att skapa genomgripande, hållbar succé i det vi gör.
Självinsikt, kommunikation och kreativitet har varit mina huvudspår genom livet kombinerat med en stor portion nyfikenhet, upptäckarlust, energi och glädje.
Med ett förflutet som musiker, uppstartare av folkhögskola och snart 25 års erfarenhet som utbildare, projektmotor och utvecklingskonsult inom ledarskap, verksamhet- och varumärkesutveckling har jag bred erfarenhet och förståelse för olika organisationer, kartor, kulturer och kompasser.
Så länge jag kan minnas har jag sagt att jag jobbar för världsfreden, och tror att vägen dit går genom personlig medvetandeutveckling. Därför jobbar jag med ledarskap och verksamhetsutveckling, i syfte att frigöra kraft, glöd och energi för tillväxt som kommer inifrån, och med möten och kommunikation för att stödja kulturer som uppmuntrar till innovation, glädje och samskapande.
Jag drivs av att se människor växa och relationer stärkas så vi tillsammans kan skapa sammanhang och verksamheter som ger hållbar succé för både människor och företag.

Mina ledstjärnor

Skratta mer

Mängder av studier påvisar att lusten och en positiv tilltro på den egna förmågan ger bestående resultat. Efter en utbildning med oss har du haft roligt, skrattat med dig själv och andra och också fått med dig insikter, verktyg och tekniker hem för att skapa en bestående förändring i vardagen.

Våga mer

För att våga mer måste lusten att lyckas vara större än rädslan att förlora. I Sverige är det fortfarande lite fult att misslyckas, i USA sätter man ibland ut misslyckade projekt och konkurser på visitkorten för att visa att man lärt sig en del på vägen. Först när man vågat misslyckats är man en trovärdig partner.

Tro på mer

Det händer något magiskt när vi uttalar vad vi vill och tror på att det kan ske. Att tro på mer innebär för mig att ha tillit till att saker faller ut som de ska, även om vi inte kan garantera resultaten i förväg. Fröet hittar sin väg, barnet lär sig gå. Vi gör det bästa vi kan, sen får processen visa vägen.

 

Mod

Att våga, fast vi inte kan garantera ett resultat. Att lära känna sin osäkerhet så den inte finns under ytan och hindrar oss att göra det vi drömmer om.
Att ta ut svängarna och tänka nytt gör att vi når höjder som vi först i efterhand inser var möjligt.

 

Tillit

Fröet hittar sin väg utan våra ansträngningar. Trädet växer på vintern. Barnet lär sig gå när det är dags. Att växa utan stress och ta ett steg i taget.
Vi kan inte mer än vi kan. Vi gör vår del, sen får processen visa vägen.

Lust

Att välja nyfikenhet, lust, glädje, inte rädsla, kontroll och försök att hålla oss kvar i det kända. Livet är ett äventyr att uppleva, inte avverka.

Att följa glädjens spår hjälper oss att gå med vårt flöde och navigera i en spännande värld av möjligheter.

Skratta mer

Att välja glädje! Göra medvetna val utifrån nyfikenhet och glädje, inte utifrån rädsla eller kontroll. Livet är ett äventyr att uppleva, inte avverka.
Att följa glädjens spår gör det enklare att upptäcka öppningar och navigera i komplexa frågor.

Våga mer

Att känna sin rädsla och osäkerhet så vi inte fastnar i autopilotsläge, utan vågar vara innovativa och göra det vi drömmer om.
Klargöra vem vi är som människa eller varumärke, vår idé och syfte så vi kan använda vår kraft, energi och lust till att växa och utvecklas.

 

Tro på mer

Att lita på sin intuition och gå i den riktning som ger mest glädje även om det känns läskigt och är emot konventionerna.

Efter vintervila skjuter träden skott, barnet lär sig gå. Det handlar om tillit till processen. Vi gör vår del, sen får processen visa vägen.

 

Mod

Att se igenom och bryta illusioner som snärjer oss. Klargöra vem vi är som människa eller varumärke, vår idé och syfte så vi kan använda vår kraft, energi och lust till att växa och utvecklas.

Idag behöver vi mer än någonsin lära känna vår rädsla och osäkerhet så vi inte fastnar, utan hittar mod att göra det vi drömmer om.

 

Tillit

Att inte pusha, forcera eller använda fina avancerade ord eller formler. Fröet kommer att hitta sin väg utan våra ansträngningar. Trädet växer även på vintern. Barnet lär sig gå när det är dags. Att växa utan stress i tillit till processen.

Att lita på sin intuition och gå i den riktning som ger mest glädje även om det känns läskigt och är emot konventionerna.

 

Lust

Att göra medvetna val utifrån nyfikenhet, lust, glädje och vart energin vill ta oss. Inte utifrån rädsla eller kontroll för att stanna kvar i det vi redan vet och kan.

Livet är ett äventyr att uppleva, inte avverka. Att följa glädjens spår gör det enklare att upptäcka öppningar och navigera i komplexa frågor.

 

Boka gratis rådgivningssamtal!